Återbrukstjänst för uttjänta produkter

Vad händer med våra produkter efter deras livscykel?
-De kan antingen renoveras av oss eller få förlängt liv som komponenter i nya akustikprodukter! Vi ser nämligen gamla produkter som en värdefull resurs.

Abstracta erbjuder en återbrukstjänst av uttjänta produkter som innebär att kunder kan returnera förbrukade produkter till fabriken i Småland. Abstracta kan då antingen klä om produkten åt kunden eller återbruka komponenterna på bästa möjliga sätt.
Som kund bidrar man således till att värna om jordens resurser, dessutom kan man spara både tid och kostnader som hade varit kopplade till demonteringen och avfallshanteringen av varan.

Återbrukstjänsten avser akustikprodukter samt skrivtavlor. Men vi kan även ta emot produkter som ingått i vårt tidigare produktsortiment.

återbrukstjänst1

Så enkelt går återbruket till
-Som kund kan det vara svårt att veta vad akustikprodukten består av och det mesta hade nog hamnat i containern för ”Brännbart material”, om man som kund ska ta hand om det själv. Om man istället returnerar produkten till oss, blir det en värdefull resurs som får förlängt liv! Vi har kunskap om vilka material de ingående komponenterna har och kan därför återanvända dem på bästa möjliga sätt, menar Erik Graesén, Hållbarhetschef på Abstracta.

I bilden nedan har vår klassiska golvskärm Softline fått agera exempel för att visa hur återbruksflödet för en produkt kan se ut, steg för steg. För mer information om vår återbrukstjänst – kontakta vår Säljsupport.

återbrukstjänst3

Renovering av gamla skärmar
Vi kan även klä om din gamla akustikskärm. Med nytt tyg eller omlackerade ben/beslag får produkten en uppdaterad känsla som gör att den håller många år till.
Kontakta vår Säljsupport för dialog om pris för omklädsel och omlackering.

återbrukstjänst

Ansvarsfull konsumtion
Design för en cirkulärt flöde är en av vår tids mest angelägna omställningar.
Som en grund för vårt hållbarhetsarbete ligger FN:s Globala Mål – den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling. Återbrukstjänsten är ett steg helt i enlighet med Globala målet nummer 12 ”Hållbar konsumtion och produktion”.

återbrukstjänst