Scala XL förvandlar ljudmiljön på VOLA Academy

Stig in i VOLA Academy i Horsens, Danmark, där Abstractas väggpanel Scala XL, formgiven av Anya Sebton, tar huvudrollen i den akustiska transformationen. Inredningsarkitekten Torben Madsen berättar om projektets utmaningar med ljudmiljön och varför Scala XL framträdde som det självklara valet.

Inredningsarkitektur: LINK Arkitektur , Torben Madsen
Foto: Studio55, Tina Stephansen

– I samband med en omfattande renovering av VOLA Academy samt VOLA-reception/lounge, låg stort fokus på arbetsmiljön, inklusive de akustiska utmaningarna. I VOLA Academy, med öppna kontorsmiljöer, var uppgiften att hitta en akustiklösning för den framträdande betongväggen. Här var Abstracta Scala XL ett naturligt val. Den vågformade absorbenten, avbruten av ekklädda fönster- och dörrnischer, skapar en lugn rytm när man rör sig längs väggen, berättar inredningsarkitekten Torben Madsen.

– I loungeområdet ersattes en stor vikvägg av en vägg med fönster- och dörrnischer, liknande designen i VOLA Academy. Här var väggen också klädd med Scala XL. Förutom lugnet och rytmen som väggen ger för de som passerar, uppstår också en vackert skuggspel när solstrålarna skiner in på de stora vågorna i Scala XL, berättar Madsen.

Scala XL-absorbenterna är klädda med brandhämmande tyg, Blazer CUZ47 crib-5.

Upptäck mer om Scala XL