Skapa upplysta ljudlandskap med akustiklampor

Akustiklampor innebär ett helt nytt perspektiv på ljudabsorberande produkter som annars ofta har karaktären av något som adderas till en interiör för att lösa problemet med buller. – Varför inte skapa lampor där den ljuddämpande funktionen i sig är integrerad – utan förändringar som stör objektets form eller upplevelsen av rummet? Just det var frågan som vi ställde oss för ett par år sedan när vi tog fram den första lampan med ljudabsorberande funktion. Tag en titt på våra omtyckta akustiklampor!


Trumpet
Design: Stone Designs

Föregångaren till akustiklampan Trumpet ritades specifikt för en högljudd matsal på en skidanläggning i Andorra, med plats för 400 ungdomar med pjäxor på fötterna. Trumpet är överraskande tunn, vilket ger produkten ett elegant uttryck. Samtidigt är det en produkt som gör stor akustisk skillnad då den innehåller en stor, mjuk ljudabsorberande fyllning som tar hand om obehagliga ljudreflektioner. Lampan monteras med vajer från taket och har ett riktat arbetsljus. Akustiklamporna finns både som up-light, down-light samt både-och. Välj mellan ett flertal olika klädseltyger och färger!

akustiklampor-04

Trumpet passar utmärkt att hänga i ett flertal enheter efter varandra som ljudabsorberande ”bafflar” i lokaler med högt i tak. Dessa bafflar stoppar inte enbart ljudvågor utan är dessutom är en funktionell ljuskälla!

Scala
Design: Anya Sebton

”Inspirationen kommer från isländska hus vars tak och fasader inte sällan är täckta med korrugerad plåt. Det födde tanken att föra in formen i rummet”, säger designern Anya.

Scala Tak skapar känslan av att ha ett mysigt, ljudabsorberande tak över bordet där man sitter. Ljudvågorna som uppstår vid t ex tal hindras från att studsa vidare upp mot taket, då Scalas mjuka kärna absorberar obehagliga ljudreflexer. Passar bra över konferensbord eller skrivbordskluster likväl som över bord i en café- eller restaurangmiljö!

Beroende på vilken textilklädsel man väljer så smälter produkten in eller tar för sig i interiören.


Lily
Design: Runa Klock & Hallgeir Homstvedt

Lily fick sitt namn efter de tidiga prototyperna som liknade just näckrosens blad. Sedan dess har formen förenklats och associationerna har blivit öppnare. Men känslan av att lampan flyter i luften finns fortfarande kvar och bidrar med en sällsam stillhet till rummet.
Lily finns i två olika storlekar och passar extra fint att montera tillsammans som en grupp där lamporna är monterade i olika nivåer.

Lily hjälper till att skapa grupperingar i interiören, vilket kan passa extra bra i en lounge-,café- eller restaurangmiljö.