Stockholm Furniture Fair, 6-10 februari 2024

Stort tack till alla besökare!

I år presenterar Abstracta nya belysningslösningar, informella och bekväma sittmöbler samt smarta golvskärmar som skapar avskilda platser, för samtal eller fokuserat arbete. Tillsammans med de prisbelönta formgivarna Maja Ganszyniec och Khodi Feiz lanserar Abstracta i och med Stockholm Furniture Fair nya produkter och som alltid med ljudlandskapet som utgångspunkt.

En ny undersökning, som kartlägger svenska kontorsarbetares behov och förväntningar på sin arbetsmiljö, visar att bristen på tysta miljöer för fokuserat arbete efterfrågas på flera arbetsplatser (Demoskop på uppdrag av MER Arkitekter, 2023). Med sina designnyheter har Abstracta ambitionen att förbättra arbetsmiljöer och kontorslandskapen.

Den uppmärksammade polska designern Maja Ganszyniec står för den ena av årets nyheter, Akunok. Namnet är en lek med orden ’akustik’ och ’nook’, som betyder hörn eller avskild vrå. I Akunok-serien introduceras fyra olika typer av produkter, en bekväm akustikfåtölj, en tvåsitssoffa, en lika smart som elegant golvskärm samt två mindre bord. Målet är att skapa ljudlandskap som främjar välmående och arbetsglädje, samt avskilda och trivsamma platser för fokuserat arbete.
– Inspirationen kommer från japansk arkitektur och dess interiörer med flyttbara väggar, förklarar Maja Ganszyniec. Akunok har fått toppresultat av oberoende expertorganet Acoustic Facts.

Årets andra nyhet, Vika, ett nytt spännande samarbete mellan Abstracta och den inflytelserika industridesignern Khodi Feiz. Vika är en skulptural golvskärm som hanterar både högfrekventa och lågfrekventa ljud, samtidigt som den sprider ett behagligt ljus.
– Det är ett annat sätt att tänka kring ljud och ljus. Vikas funktion är att skapa en lugn atmosfär, säger Khodi Feiz.

I år lanseras även två större versioner av Abstractas och Staffan Holms succéprodukt Zen Pod. Dessutom fortsätter Abstracta och Wall of Art samarbetet av akustiktavlorna Abstracta x Wall of Art, med verk av illustratören Lena Wigers.

– Vi på Abstracta är stolta över att erbjuda ett ständigt växande sortiment av omsorgsfullt formgivna akustiklösningar, skärmar, möbler, tysta rum, och hybridprodukter som akustiklampor. Det är lösningar som direkt gör stor nytta på dagens arbetsplatser. De skapar inte bara ökad trivsel bland medarbetare, utan har också en flexibilitet som passar moderna företag, säger Linus Berglund, Marknadschef på Abstracta.

Tack alla besökare för en fantastisk vecka!

Monterdesign: Paul Vaugoyeau
Foto: Taylerd

>> Till Pressidan