Stockholm Furniture Fair 2023

 

The aesthetics of soundscapes

På mässan och i vårt showroom presenterade vi i år en stämningsfull kombination av akustik, belysning av formgivaren Thomas Bernstrand, och aktuell konst i samarbete med den digitala konstplattformen Wall of Art. 

Abstracta x Wall of Art är en kollektion av akustiktavlor med samtidskonst. Bakom varje motiv finns en effektiv ljudabsorbent av återvunnet textilmaterial. Ambitionen med produkten är att göra det enkelt skapa rum, som både är uttrycksfulla och harmoniska. Kollektionen är curaterad av Matilda Levenborn från Wall of Art. Medverkande konstnärer är Annika Hultgren, Evelina Kroon, Lucrecia Rey Caro, och Lisa Wirenfelt.

Årets andra nyhet Moon är ett välregisserat möte mellan ljus och ljud signerat formgivaren Thomas Bernstrand, som här kombinerar sin långa erfarenhet inom belysning med sitt intresse för ljudlandskapet. Resultatet är Moon, en klotformad lampa med riktat ljus. Moon kännetecknas av funktionell precision, innovation, och akustisk såväl som belysningsmässig prestanda i den högsta divisionen. Moon är utvecklad främst för miljöer som restauranger, lobbyer, och platser för co-working. Monterdesign: Atelier Paul Vaugoyeau.