Zero waste! - Abstracta inför återvinningstjänst för uttjänta produkter

Vad händer med våra produkter efter deras livscykel?
-Jo, de kan få förlängt liv som komponenter i nya akustikprodukter! Vi ser nämligen gamla produkter som en värdefull resurs enligt vårt förhållningssätt ”Zero waste”.

Abstracta inför en återvinningstjänst av uttjänta produkter som innebär att kunder kan returnera förbrukade produkter till fabriken i Småland. Abstracta återbrukar då komponenterna på ett eller annat sätt.
Som kund bidrar man således till att värna om jordens resurser, dessutom kan man spara både tid och kostnader som hade varit kopplade till demonteringen och avfallshanteringen av varan.-Som kund kan det vara svårt att veta vad produkten består av och det mesta hade nog hamnat i containern för ”Brännbart material”, om man som kund ska ta hand om det själv. Om man istället returnerar produkten till oss, blir det en värdefull resurs som får förlängt liv! Vi har kunskap om vilka material de ingående komponenterna har och kan därför återanvända dem på bästa möjliga sätt, menar Erik Graesén, Hållbarhetschef på Abstracta.

Återvinningstjänsten avser akustikprodukter samt skrivtavlor. Men vi tar även emot produkter som ingått i vårt tidigare produktsortiment. För mer information om vår nya återvinningstjänst – kontakta Säljsupport.

Höga hållbarhetsmål
Abstracta ökar takten för att nå högt satta hållbarhetsmål. Design för en cirkulärt flöde är en av vår tids mest angelägna omställningar.
Som en grund för vårt hållbarhetsarbete ligger FN:s Globala Mål – den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling. Återvinningstjänsten är ett steg helt i enlighet med Globala målet nummer 12 ”Hållbar konsumtion och produktion”.

info

Abstracta.se använder cookies för att göra din användarupplevelse så bra som möjligt. Genom att fortsätta godkänner du det.