Abstracta har nolltolerans mot avfall

Nya dB Pillar visar att textillspill inte är skräp, utan en värdefull resurs. Här används det som akustikfyllning.

Vi har utvecklat en nolltolerans mot avfall. Det gäller även avfall från mässor. Därför kommer vi att återanvända nästan allt material vi använt för att bygga vår utställning på Stockholm Furniture Fair 2020. Det enda undantaget är en vägg som istället kommer att återvinnas.

En av årets produktnyheter – Trumpet formgiven av Stone Designs.

För ett företag som Abstracta, som arbetar med fokus på människors välbefinnande, så är det självklart att också ta hänsyn till framtida generationers välbefinnande. Därför använder vi uteslutande material av som håller länge. Därför är våra produkter modulbaserade. Det gör dem enkla att reparera, enkla att återbruka, och enkla att återvinna. Därför är den ljudabsorberande fyllning som vi använder till våra produkter gjord av återvunnet material: textilspill och polyester gjort av PET-flaskor.

I år på Stockholm Furniture Fair inviger vi vårt 1000 m2 stora VR showroom. Varmt välkommen! (Foto: Hammer & Tusk/Unsplash)

Virtual reality showroom
I år ökar vi takten för att nå våra högt satta hållbarhetsmål. Vi öppnar ett 1000 m2 stort VR showroom, som gör det möjligt för kunder över hela världen att uppleva våra produkter utan att behöva resa. Vi lanserar också en återvinningstjänst för våra kunder, som innebär att vi samlar in uttjänta produkter för att förhindra att de slängs bort som skräp.

Välkommen till ett bättre ljudlandskap och till invigningen av Abstractas VR showroom på Stockholm Furniture Fair, monter C11:41!