View the site in Swedish View the site in English View the site in German

Press release 2018

LILY  JETTY  dB

 

ALL  logo

 

Go to >> English press release version

 

Abstracta skapar bättre ljudlandskap i samarbete med några av Skandinavens främsta formgivare


Lily

Design: Hallgeir Homstvedt och Runa Klock
Lily innebär ett helt nytt perspektiv på akustiska produkter, som annars ofta har karaktären av något som adderas till en interiör för att lösa problemet med buller. Här har Runa Klock och Hallgeir Homstvedt istället skapat en lampa, där den ljuddämpande funktionen är integrerad – och ingenting som är påfallande eller som stör objektets form eller upplevelsen av rummet, vilket ofta annars är fallet.

Jetty
Design: Staffan Holm
Problemet med de flesta bord är att de låter mycket. Av detta skäl har Jetty utrustats med bordsskivan Strata, som består av flera lager av olika naturmaterial. Samspelet av material i Strata både absorberar ljud från omgivningen och hindrar ljud från att uppstå. Jetty har en enkelhet i sitt visuella tilltal som känns japansk snarare än typiskt skandinavisk, och som återfinns i flera arbeten av Staffan Holm.

dB
Design: Thomas Bernstrand
Ambitionen med dB är att ge mer plats åt individen och skapa möjlighet för människor att själva göra avtryck på sin omgivning. Skärmarna kan kläs i valfri textil. Istället för ben har de en sockel, vilket gör att de kan vinklas som man önskar när de kombineras med varandra. I serien ingår en skrivtavla, en anslagstavla i kork och en rad smarta tillbehör som ger plats för foton, tidskrifter och andra personliga prylar.

 

För mer information, kontakta :
Åsa van Drumpt, Marknadschef
Tel: 0472 26 96 00
Mobil: 0706 97 26 41
Mail: asa.vandrumpt@abstracta.se

Högupplösta bilder:
Johanna Ekblad, Marknadskoordinator
Tel: 0472 26 96 49
Mail: johanna.ekblad@abstracta.se