View the site in Swedish View the site in English View the site in German

Om oss

”We create better soundscapes”

Som en av pionjärerna inom akustikområdet, har Abstracta anammat det ökande intresset för ljudabsorption och en mer effektiv arbetsmiljö. Till skillnad från visuella landskap är ljudlandskapen inte synliga. Ljudet försvinner inte när vi stänger våra ögon. Ljudlandskapen som omger oss är ständigt närvarande och de påverkar oss mer än vi tror. Detta är något som Abstracta tagit fasta på och har med sin kunskap kring detta område utvecklat produkter för att skapa bra ljudlandskap för olika typer av kontorsmiljöer. Abstracta är ett svenskt företag med lång erfarenhet inom akustik samt egen fabrik finns i Småland där både produktion och utveckling sker. Företaget har varit verksamt sedan 1972 och ca 50 % av tillverkningen exporteras i dag världen över.

Abstracta är en del av Lammhults Design Group.

Abstracta_flera-1024x237

Marknader

Abstractas produkter exporteras till mer än 30 olika länder världen över, där vi hjälpt till med att förse både företag och offentliga miljöer med akustiklösningar och inspirerande kontorsmiljöer. Bland slutkunderna finns sjukhus, universitet, bibliotek, banker, domstolar, forskningsinstitut, hotell, IT-företag mfl.

Utveckling

Abstracta har under en längre period varit i en intensiv utvecklingsfas, vilket har påverkat alla delar av verksamheten -allt från effektivisering inom produktionen till varumärkets positionering. Ett nära samarbete med framstående arkitekter, inredningsföretag och ledande återförsäljare har resulterat i ett starkt nätverk som har stärkt Abstractas ställning på marknaden. Dessutom är Abstracta kontinuerligt aktiv i sin produktutveckling och har ett nära samarbete med ett antal erkända designers.

Miljö och kvalitet

Med kunden i fokus, arbetar vi hela tiden för att vår verksamhet ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt.
Genom vårt kvalitetsarbete arbetar vi hela tiden med att skapa effektivitet mot kunden. Kunskap och motivation är de viktigaste faktorerna för att möta våra kunders förväntningar.
Abstracta är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001, ISO 9001 och OHSAS 18001.

Möbelfakta är en kravpaketering för möbler som omfattar kvalitet, miljö och socialt ansvar. Abstracta delar samma syn när det gäller ansvarsfull möbelproduktion, så vi är mycket stolta över att samarbetar med Möbelfakta!

Vi samarbetar även med Acoustic facts: www.acousticfacts.com

Länk till certifikat

ISO 9001_ISO14001_OHSAS_liggande_Engacousticfacts_logo_Web